maanantai 6. kesäkuuta 2011

Het hoogste punt van Nederland

Ilokseni voin ilmoittaa suorittaneeni hollannin peruskurssin viimeinkin. Nyt on helppo sitten tulevaisuudessa päteä tämän kirjoituksen otsikon kaltaisilla one linereilla. Koin hollannin opiskelun sen verran inspiroivana, että pyrin jatkamaan sen opiskelua Turussa mikäli mahdollista. Ainakin työväenopiston ohjelmassa on joitakin kursseja, mikäli kielikeskuksen rahapula on leikannut hollannin kielen opetuksen yliopistolta.

Kiikartorni


Viime lauantaina minulla, Annalla ja Laptinilla oli vakaa aikomus tehdä päiväretki Hollannin korkeimalle kohdalle sekä lähimpään suureen kaupunkiin. Saksan rajan takana sijaitsevaan Aacheniin. Porukkamme oli kuitenkin edellisillan hippailujen tuloksena sen verran hajalla, että uudelleenryhmitys otti muutamia tunteja. Aachen sai tällä kertaa jäädä tulevia koitoksia varten ja sen sijaan suuntasimme Hollannin korkeimalle kohdalle Vaalsbergin vuorelle, joka kohoaa huimaan 322 metrin korkeuteen. Hui!

Aachen

Kyseisessä suunnassa Ardennit

Über allesVaalsberg toimii myös kolmen valtakunnan Saksan, Hollannin ja Belgian rajapyykkinä ja tunnetaan paremmin nimellä Drielandenpunt. Paikka oli varsinainen turistirysä, mutta tästä huolimatta kokemisen arvoinen. Alueella oli kaksi näkötornia, joista toinen tosin vasta rakenteilla. Hissikyyti torniin oli kolmen ja puolen euron arvoinen. Ylätasanteelta avautuivatkin näkymät Aacheniin, joten voi hyvällä omalla tunnolla sanoa nähneensä myös Aachenin, vaikka ei siellä tullutkaan käytyä. Ilmoituksen mukaan myös 30 kilometrin päässä olevan Maastrichtin olisi pitänyt näkyä, mutta hivenen sumuisen ilman takia, tästä ei ainakaan eilen ollut toivoakaan. Tornista ja mäeltä laskeuduttuamme tutustuimme vielä sympaattiseen Vaalsin kylään ja testasimme paikallisen terassin ennen paluuta Maastrichtiin.

Vaalsin katuja ja taloja


Kuten kirjoituksen julkaisuajankohdasta voitte päätellä on blogistin vuorokausirytmi pahasti häiriintynyt. Siksi kaipaankin jo takaisn Suomeen ja töihin, jotta pääsisi välillä tekemään jotain järkevääkin. Toiveeni tullaan toteuttamaan reilun viikon kuluessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti