torstai 24. helmikuuta 2011

Kotimaan kuulumisia

Annual Koskenkorva drinking session will take place at Friday. Vanhempani kävivät ja toivat ystävällisesti mukanaan pullon aitoa suomalaista Koskenkorvaa sekä ruisleipää, joten saatoin kutsua kavereitani maistelemaan näitä suomalaisia kansansallisherkkuja. Valitettavasti kossu ei kuitenkaan ollut yhtä kylmää kuin Suomen ilma, eikä minulla ole pakastintakaan, jotan joudumme juomaan sen jääkaappikylmänä :(. Tämä talvi onkin ollut hivenen hämmentävä. Näin kylmää ja lumista on ollut viimeksi varmaan joskus silloin kun olin neljä. Nyt kun voisin hiihdellä pitkin Aurajoen jäätä, olen keskellä Eurooppaa. Olisin mielummin kyllä ollut sen räntätalven täällä. Valitettavasti kylmät pohjoiset ilmavirtaukset tuntuvat täällä asti ja pari viikkoa sitten olleet keväiset +12 asteen lämpötilat ovat muisto vain. Eilenkin tuli alas jäätävää tihkua.
 
Myös rakas Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto kokoontui tällä viikolla niin tutuissa merkeissä. Esityslistalla oli jälleen ehdotus ylioppilaskunnan kirjaston lakkauttamisesta. Tämä oli vasta seitsemäs äänestys kyseisestä asiasta kymmenen vuoden sisään. Itse kuulun siihen ryhmään jolle ylioppilaskunnan oma kirjasto ei ole mikään henkimaailman kysymys, mutta pidän sitä toki tärkeänä jäsenpalveluna. Edustajiston porvaririntama on ajanut pitkään ja hartaasti kirjaston lakkauttamista siinä kuitenkaan onnistumatta. Kauppakorkeakoulun liittäminen yliopistoon luonnollisesti lisäsi tämän ryhmittymän valtaa, mutta edelleenkin kirjaston säilyttämisen puoltajat pitivät pintansa äänin 17-24. Se on kuitenkin vain yksi kirjasto, jonka kustannusvaikutus jäsenmaksuun on vain 3%. Tämän vuoksi toivoisinkin edustajiston tulevaisuudessa keskittyvän sellaisiin asioihin joilla oikeasti voitaisiin parantaa opiskelijoiden hyvinvointia, toimeentuloa ja vaikutusmahdollisuuksia. Tärkein vaikuttamisen paikka, tulevat eduskuntavaalit ovat parin kuukauden päässä ja me näppäilemme aina vain sen saman kolmen euron kanssa. Ei ole myöskään erityisen pitkäjänteistä toimintaa pitää TYYn työntekijöitä jatkuvan stressin alaisena, kun työpaikka on uhattuna milloin missäkin tilanteessa.

1 kommentti:

  1. Aurajoella on jo jonkin aikaa ollut hyvät ladut (kiitos ahkerien hiihtäjien). En tiedä, kuinka kauas ne johtavat, mutta ajattelin tästä pian kokeilla. Nämä paukkupakkaset ovat pitäneet kyllä hyvin sisällä.

    Linda

    VastaaPoista